Lennart Pittja och Dan Jonasson slutar på VisitSápmi

Vi två har fungerat som grundare och verksamhetsansvariga på VisitSápmi i fem år. Nu måste vi sluta. Att driva VisitSápmi utan en viss offentlig samisk grundfinansiering innebär ingen anställningstrygghet och en förtroendekris för VisitSápmi. Organisationen blir inte en naturlig del av det samiska näringslivet och samhället. De små och ekonomiskt svaga samiska turismentreprenörerna kan inte bära kostnaden för en turismorganisation. Hur mycket de än tycker vi behövs. Vi har under flera år försökt att övertyga de viktigaste aktörerna om nyttan med att delfinansiera VisitSápmi. Men vi har inte fått gehör får våra förslag och går nu vidare i andra verksamheter. Det innebär också att vi kliver av posterna i styrelsen för VisitSápmi intresseförening.

Vi hoppas att samiska intressen i framtiden inser att turismen är en näring som man måste investera i på ett proffsigt sätt för att värna samisk kultur och för att undvika problem med turismen. VisitSápmis värdegrund för turism innebär en ansvarsfull turism, ett inkomsttillskott, den sprider en positiv bild av Sápmi och bevarar samiska traditioner och samisk gemenskap i hela Sápmi. 

 Det har varit en glädje att arbeta med samer och vänner till Sápmi från hela världen. Vi hälsar och tackar alla er som stöttat oss!

Lennart Pittja, som kommer att satsa på eget företagande.

Dan Jonasson, som blir projektledare på länsturismen i Västerbotten.

Annonser
Lennart Pittja och Dan Jonasson slutar på VisitSápmi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s